Veel gestelde vragen

Staat jou vraag er niet bij? Schroom dan niet om contact op te nemen via onderstaand contactformulier!

Algemene vragen

Waarom kiezen voor de methodes van PO Educatief?

PO Educatief is een hele kleine onderneming, die niet te vergelijken is met de grote spelers in methodische uitgaven. Dit maakt de methodes dan ook uniek en specialistisch. Alle methodes zijn gemaakt vanuit een orthopedagogische inslag mét veel kennis over het basisonderwijs. Er is veel tijd en aandacht besteed aan de didactiek. PO Educatief gaat terug naar de basis, waarvan al jaren is bekend dat de werkwijze ook écht zorgt voor vooruitgang in het niveau van kinderen: namelijk geïsoleerd aanbieden van stof, het samen maken, daarna zelf doen en herhaling.

Als jij op zoek bent naar methodes die gemaakt zijn met kennis van zaken, duidelijk zijn, zonder poespas en ongevoelig zijn voor hypes, dan kies je voor de methode van PO Educatief!

Kan ik een zichtzending ontvangen?

Omdat PO Educatief een kleine onderneming is, is het ondernemersrisico te groot om zichtzendingen te versturen. Wel is het altijd mogelijk om digitale gedeeltes op te vragen, via Skype e.e.a. te laten zien, of natuurlijk al je vragen te mailen naar info@po-educatief.nl

  1. Wie mag er werken met de methodes?

Om met de methodes te mogen en kunnen werken zijn de volgende vereisten: Je hebt een onderwijskundige achtergrond. Denk aan vooropleidingen als (ortho)pedagogiek, Pabo, RT opleiding, Master SEN etc.Je hebt enige (stage)ervaring in het werken met kinderen met reken/leerproblemen. Je hebt een eigen praktijk (of bezig met opstarten), of werkt voor een instelling die ingeschreven is bij de Kamer van Koophandel.

  1. Waarom moet ik ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel?

De methodes die PO Educatief biedt zijn professionele methodes en wil dit ook middels zijn specialisten zo uit blijven stralen. Ben je voornemend om een eigen praktijk te beginnen en staat alles nog in de kinderschoenen, laat het dan even weten. Je aanvraag wordt dan persoonlijk bekeken.

  1. Kan ik ook achteraf betalen?

Dit is in sommige gevallen mogelijk. Neem even contact op via info@po-educatief.nl zodat we jouw persoonlijke situatie even kunnen bespreken.

  1. Kan ik de methodes ook zonder onderwijsachtergrond bestellen, bijvoorbeeld om mijn eigen kind te helpen?

Het begeleiden van kinderen met leerproblemen is een expertise binnen het onderwijs. Dit zijn leerkrachten met extra opleiding op post HBO niveau. Daarnaast vergt het werken met de methodes kennis van de gebruikelijke leerlijnen in het basisonderwijs en hoe de meest voorkomende instructiemanieren en methodes werken. Het is daarom niet mogelijk om als ouder met de methodes van PO Educatief te werken. Wel zijn er werkboekjes van Reken Remedie verkrijgbaar die door iedereen ingezet kunnen worden als extra oefening.

Vragen over Reken Remedie en Spelling Ster

  1. Wat is het verschil met andere methodes die ook veel met beelden werken?

Om kinderen met leerproblemen structureel te kunnen helpen is een onderwijskundige achtergrond nodig. Remedial teachers en orthopedagogen hebben daar een opleiding voor genoten, het is immers een vak! De methode Reken Remedie werkt niet coachend, maar onderwijzend. Ja, er wordt gebruik gemaakt van het vermogen van kinderen om informatie beeldend op te slaan, maar alleen met beelden bezig zijn is niet voldoende. De materialen van PO Educatief zijn vrij van de grillige trends en werkt op manieren die al jaren tot succes leiden.

  1. Wat is het verschil met andere remediërende reken- en spellingsmethodes?

De methodes Reken Remedie en Spelling Ster slaan een brug tussen enerzijds de coachende, beeldende methodes en de remediërende onderwijsmethodes. Er zijn legio methodes die het automatiseren van kinderen trainen. Helaas mist de link met het verdere reken- of spellingsonderwijs vaak. Bovendien is er geen enkele methode die per onderdeel in een opbouwende moeilijkheid rekenen aanpakt. Reken Remedie doet dat wel en dat maakt de methode uniek in zijn soort.

  1. Zitten er ook toetsen bij de methodes?

Bij de methode Reken Remedie is geen toets beschikbaar. Het is belangrijker om samen met de leerling te bepalen of de stof wordt beheerst of dat de leerling nog extra wil oefenen. Bij de methode Spelling Ster wordt ieder werkblad gestart en geëindigd met een dictee. Na de behandelingscyclus kun je eenvoudig een aantal woorden verzamelen voor een persoonlijk samengesteld dictee.

  1. Is er ook ruimte voor eigen inbreng in de methodes?

In de methode Reken Remedie wordt voor ieder onderdeel één manier van uitleggen behandeld. Kom je er tijdens de instructie achter dat jouw leerling dit niet goed op pikt, kun je uiteraard bijstellen. In de online training wordt toegelicht waarom er voor een bepaalde aanpak is gekozen, maar je bent vrij om je eigen professionaliteit toe te passen: het uiteindelijke doel moet zijn om jouw leerling naar een hoger reken niveau te krijgen.

Bij de methode Spelling Ster is er heel veel ruimte voor eigen inbreng. De methode geeft een basis waarbij je gebruik maakt van de ‘in je hoofd techniek’ waarbij je zelf ook je materialen toe kunt voegen voor meer verdieping en personalisering.

Andere vraag? Vul het formulier in en je krijgt binnen 24 uur antwoord!